Glas Javnosti

RUDARI “RESAVICE” U ŠTRAJKU, evo koji su njihovi zahtevi

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Rudari svih devet rudnika u sastavu Javnog preduzeća Površinska eksploatacija uglja Resavica obustavili su jutros rad zbog niskih zarada i ostaće u štrajku do ispunjenja svih zahteva, rekao je FoNetu predsednik Štrajkačkog odbora Nebojša Milenković.

Milenković je rekao da se štrajk odvija u krugu rudnika, uz poštovanje minimuma procesa rada koji obezbeđuje sigurnost ljudi i movine, i trajaće do ispunjenja zahteva rudara.

Resavica ima 3.600 zaposlenih čije su prosečne plate 65.000 dinara.

Mi smatramo da su plate rudara neprimereno male za težak i važan posao koji rade, rekao je Milenković. Objasnio je da rudari zahtevaju povećanje vrednosti radnog sata i naknade za topli obrok, kao i nastavak eksploatacije u rudniku Soko koji ne radi od 1. aprila, kada se u njemu dogodila nesreća.

Izvršni odbor Sindikata radnika JP PEU Resavica odbio je u petak predlog Ministarstva rudarstva i energetike za povećanje zarada i doneo odluku o potpunoj obustavi rada danas.

Milenković je rekao da će danas biti održan novi sastanak u Ministarstvu i da se nada da će biti pronađeno rešenje za postojeći problem, prenosi Fonet.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR