Glas Javnosti

REKORDAN BROJ PRIJAVA PRVOG DANA: U novom krugu igre "Uzmi račun i pobedi" već poslato skoro milion računa!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Prijava za nagradnu igru Uzmi račun i pobedi 2024 je počela, a prema podacima sa sajta Poreske uprave, do osam časova poslato je 980.154 računa.

Kako je rečeno u Ministarstvu finansija nagradni fond ovog kruga obuhvata 10 stanova u Beogradu, ukupne vrednosti 1,9 miliona evra a biće održan od 25. aprila do 8. juna.

Prvo izvlačenje će biti obavljeno 11. maja uz prenos uživo na Radio televiziji Srbije.

Umesto slanja fiskalnih računa u kovertama, građani pravo učešća ostvaruju registrovanjem računa putem mobilne aplikacije "Uzmi račun i pobedi", koju je razvila Poreska uprava Srbije.

Izvlačenje dobitnog koda obavlja se izvlačenjem kuglica iz bubnja u kome se nalazi šest setova sa brojevima od 0 do 9.

Prvo izvlačenje biće 11. maja a drugo 18. maja a dobitnici će u oba kola osvojiti po jednoiposoban i dvosoban stan u Beogradu.


(Foto: Jutjub)

Treće izvlačenje biće 25. maja kada će biti izvučeni dobitnici dva trosobna stana u Beogradu, isto kao i u četvrtom izvlačenju koje će biti održano 1. juna, dok će u petom izvlačenju 8. juna biti izvučeni dobitnici trosobnog i četvorosobnog stana u Beogradu.

Aplikacija Uzmi račun i pobedi dostupna je u Google Play, Apple i Huawei prodavnicama, a u igri učestvuju računi sa QR kodom izdati na teritoriji Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, ne stariji od 1. januara 2024, bez obzira na vrednost.

Novi krug donosi i jednu novinu za bezgotovinska plaćanja jer unosom u aplikaciju, svaki račun dobija jedinstveni alfanumerički kod, a ukoliko je na računu zabeležen bezgotovinski način plaćanja, karticom, instant i drugo, dobija se i još jedan, dodatni kod. Svi dodeljeni kodovi učestvuju u javnim izvlačenjima.

Sva pitanja o nagradnoj igri građani će moći da postave kontakt centru koji će voditi NALED, putem imejl adrese kontakt@uzmiracun.rs.

Kao i do sada, najvažnije informacije o „poreskoj lutriji“ i suzbijanju sive ekonomije biće dostupne na nacionalnom portalu www.uzmiracun.rs .


Glas javnosti/V02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR