Glas Javnosti

Realizacija programa 'MOJA PRVA PLATA' već od oktobra, prijavljivanje u avgustu

Ekonomija
Autor: Glas Javnosti

'Moja prva plata' spada u jednu od ekonomskih mera za podsticanje zapošljavanja mladih. Predviđa zapošljavanje 10.000 ljudi bez radnog iskustva, čije će plate država delom finansirati iz budžeta.

Kako je izjavio Siniša Mali, ovo je jedan od načina na koji država želi da pomogne mladima da dođu do prvog posla. Država će tokom devet meseci podržavati ove ljude sa po 20.000 dinara za one sa diplomom srednje škole, a 24.000 za radnike fakultetskog obrazovanja.

Prijava poslodavaca  i mladih koji traže prvi posao počinje sredinom avgusta, u oktobru se počinje sa radom.

Firme će prijavljivati svoje potrebe za radnicima, a paralelno sa njima će se prijavljivati i nezaposleni, studenti i oni koji su završili srednju školu.

Na ovaj način će formirati listu zainteresovanih za ovaj program, za koji će biti izdvojeno 2 milijarde dinara.

-To nije mali novac, ali je novac koji će na pravi način biti utrošen, da mladim ljudima sada, u uslovima krize kada postoji strah zbog korone damo mogućnost i poguramo ih napred, da dobiju prvu platu- rekao je Mali.

Nadaju se da će nakon devet meseci isplaćivanja ovih plati, mladi ostati kod poslodavaca, ako ne onda da će sa iskustvom lakše naći novi posao.

Očekuje se da preostali iznos plate koji ne pokriva država bude isplaćen od strane poslodavca.

-Prvim i drugim paketom mera podrške borimo se da zaštitimo našu privredu, a programom Moja prva plata želimo da podstaknemo zapošljavanje a mladima je najteže da dobiju prvi posao- rekao je on.

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR