Glas Javnosti

RATARI: NEĆEMO DA POTPIŠEMO – premijerka prekraja dogovor, protest nije završen!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije obavestila je premijerku Anu Brnabić da neće potpisati tekst koji je predožila udruženjima ratara, zbog podvale nastale prekrajanjem postignutog dogovora.

Inicijativa je zatražila od premijerke da “dobro pročita” njihove zahteve kako bi mogli da nastave pregovore.

U pismu Inicijative Ani Brnabić, kako prenosi Fonet, ističe se da su se nezadovoljni ratari sklonili sa ulica, ali da protest nije završen.

Sa ulica smo sklonili traktore iz razloga da ne destabilizujemo našu državu u vreme pregovora u Briselu, navodi se u pismu i ističe spremnost poljoprivrednika za nastavak pregovora.

I od sada šta dogovorimo odmah potpisujemo pasus po pasus da ne bi došlo ponovo do podvale kao juče u zgradi Banovine u Novom Sadu, kada je dogovoreno prekrojeno, poručuju ratari.

Inicijativa za opstanak poljoprivrednika naglašava da je neophodno da “od danas iznalazimo rešenja za 2023, ali pod hitno i odmah”, za subvencije po hektaru, dizel gorivo bez dela akciza, subvencionisanje veštačkog đubriva u određenom procentu, naknade za odvodnjavanje za celu teritoriju Republike Srbije i iznalaženje rešenja za proglašenje elementarne nepogode.

Žetva i berba jesenjih plodova biće vrlo siromašna i kratko će trajati, ocenjuju u Inicijativi i traže od premijerke da polovinom septembra nastave pregovore.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR