Glas Javnosti

Radnici fabrike "Zastava oružje " u Kragujevcu rade u hladnim pogonima

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Sindikat kragujevačkih oružara je tražio sastanak sa generalnim direktorom fabrike.

Radnici fabrike namenske proizvodnje "Zastava oružje " u Kragujevcu rade u hladnim pogonima i prostorijama, a dodatno teškoj situaciji doprinosi nedostatak zaštitnih rukavica i ostale zaštitne opreme, saopštila je Sindikalna organizacija "Zastava oružje".

 
„Temperatura u radnom prostoru ne dostiže minimum potrebne za bezbedan i zdrav rad, a u mnogim halama i ostalom prostoru temperatura jedva dostiže 10 stepeni. U magacinima grejanje ne postoji iako radnici borave i rade u prostoru gde je temperatura tek nekoliko stepeni. Rukovodstvo je radnicima u pogonima oduzelo grejalice, a služba za bezbednost i zdravlje na radu ne izlazi kako bi se utvrdila kritična mesta na kojima postoji neposredna opasnost po zdravlje radnika“, piše u saopštenju koje je potpisao Dragan Ilić, predsednik sindikata „Zastava oružje“.

Sindikat kragujevačkih oružara je tražio sastanak sa generalnim direktorom fabrike ali „on odbija da otpočne pregovore kako bi se teško postojeće stanje prevazišlo“.

„Sindikat poziva Vladu Republike Srbije i Ministarstvo odbrane da se uključe u rešavanje teških pitanja kako bi se stvorio minimum uslova za rad, s obzirom da je zima sa niskim temperaturama tek počela“, zaključuje se u saopštenju sindikata.



Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR