Glas Javnosti

RADI KO ŠTA HOĆE! Samo u Novom Sadu zatvoreno 44 poslovna objekta: Najviše problema zbog fiskalnih računa

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Inspekcija Poreske uprave zatvorila je 44 objekta u Novom Sadu. Najviše među njima bilo je ugostiteljskih objekata, prodavnica i pekara, svi oni su pokušali da posluju nezakonito.

Novo stanje u privredi, izazvano pandemijom korona virusa nateralo je brojne preduzetnike da se usled teške ekonomske situacije snalaze na različite načine. Brojni su oni koji su pokušali da kroz nezakonite radnje poprave ili povrate svoje poslovanje. Tako je u Novom Sadu od početka godine registrovano čak 44 slučaja u kojima su privrednici pokušali da posluju nezakonito, a čiji su objekti nakon otkrivanja kršenja zakona zatvoreni.

Između ostalog, radilo se i o nepoštovanju radnog vremena, a u najvećem broju slučajeva o neevidentiranju prometa putem fiskalne kase, neprijavljivanju radnika, neuplaćivanju pazara ili neregistrovanih delatnosti.

Prema podacima Poreske uprave, zatvoreno je 22 ugostiteljska objekta, 19 pekara, 3 prodavnice i jedan neregistrovani objekat.

Najčešći od svih prekršaja je neizdavanje fiskalnih računa, a pozivaju se svi građani da ukoliko primete neregularnosti, iste prijave Poreskoj upravi koja će izaći na teren i sankcionisati preduzetnika.

 

(Glas javnosti/021)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR