Glas Javnosti

PRODATA ZLATARA MAJDANPEK! Više od milion i po evra za pogone, lokale, stan u Novom Beogradu...Novi vlasnik preuzima i zaposlene

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Beogradski Karnak Plus Construction kupio je za 185 miliona dinara Industriju za preradu Majdanpek doo u stečaju, objavila je danas Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Početna cena Industrije za preradu Majdanpek na javnom nadmetanju bila je 129,7 miliona dinara.

Kako se navodi na sajtu Agencije za privredne registre, vlasnik i direktor Karnaka je Dejan Popović, a pretežna delatnost te firme su "ostali nepomenuti građevinski poslovi".

Najznačajniju imovinu Industrije za preradu čini Zlatara Majdanpek, a na prodaju su ponuđeni zlatarini pogoni: nakit i kovanice, ukrasni proizvodi, hemija i metarurgija, centralni magacin, organizaciona celina fabrika Megaplast, kao i poslovni prostori u Beogradu, Požarevcu, Boru, Valjevu, Zaječaru i Nišu, te stan na Novom Beogradu, prenosi Blic.

Do početka 2000. godine Industrija za preradu Majdanpek bila je deo RTB Bor i činile su je tri fabrike – Zlatara Majdanpek, Megaplast i Fabrika elektroproizvoda Donji Milanovac koje su zapošljavale više od dve hiljade radnika.

Prva i jedina privatizovana je Fabrika elektroproizvoda Donji Milanovac koja je prodata 2008.godine na licitaciji.

Novi vlasnik postala je slovenačka firma Elektrokovina koja je imovinu tog milanovačkog preduzeća kupila po početnoj ceni od oko 72 miliona dinara, uz obavezu preuzimanja 178 zaposlenih u FEP-u.

Preostale dve fabrike Industrije za preradu Majdanpek nisu privatizovane, a kroz nekoliko sprovedenih socijalnih programa broj zaposlenih je značajno smanjen.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR