Glas Javnosti

Prodat još jedan 'SIMBOL BEOGRADA': Vlasnik Beograđanke KUPUJE zgradu BIGZ-a po VRTOGLAVOJ CENI

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Firma "Marera propertis" koja je kupila Beograđanku odlučila se na još jednu kupovinu a u pitanju je zgrada BIGZ-a za koju će izdvojiti skoro tri puta veću sumu.

Kupac Beograđanke, , trebalo bi da za 50 miliona evra početkom ove godine kupi i zgradu Beogradskog izdavačko-grafičkog zavoda (BIGZ).

Zgradu koju je projektovao arhitekta Dragiša Brašovan "Marera propertis" će, kako se navodi, obnoviti i pretvoriti u poslovni prostor za izdavanje. Pozivajući se na podatke Agencije za privredne registre, mediji pišu da je krajnji vlsnik "Marere" ruski biznismne Vladimir Zubrilin, navodeći da ima i pasoš Malte. a da se pominje i u aferi "panamski dokumenti" o iznošennu novca u of-šor zone.

Po oceni lista, većinski vlasnik zgrade BIGZ "večito misteriozni" Petar Matić, jedan od najvećih igrača na beogradskom tržištu nekretnina, našao je dostojnog takmaca u "Mareri". Beogradski mediji podsećaju da je Matić od države kupio BIGZ 2007. godine za 310 miliona dinara, tadašnjih 3,97 miliona evra, a da je pre šest godina odbio da svoj udeo od 80 odsto, koji ima još tri suvalsnika, proda kandaskoj firmi "Tipin korporejšn", koja je bila spremna da u kupovinu i obnovu zgrade BIGZ uloži 30 miliona evra.

U međuvrmenu je zgrada propadata, ali je "Marera" pristala da za BIGZ da 50 miliona evra, ali nije poznato koliko će toga predati trenutnim vlasnicima, a koliko će uložiti u obnovu.

(Glas javnosti/Politika)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR