Glas Javnosti

PRIVREDNICI  NAJAVLJUJU ‘VELIKI PROTEST MALE PRIVREDE’: Umesto pomoći dobijamo prekršajne prijave, kao ‘najgori kriminalci’

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Kako do danas nije stigao odgovor resornih ministarstava i Vlade Srbije na zahteve koji su uputili na protestu upozorenja 02. decembra iz Udruženja "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije" najavljuju novi protest.

Organizacija navodi se da su umesto odgovora dobili "populističke izjave i najave, zabranu rada vikendom, nove parafiskalne namete i mnogo prekršajnih prijava, kao da su "najgori kriminalci, a ne oni od kojih javni sektor izdašno živi".

-Naši zahtevi su isti i uputićemo ih ponovo na 'Velikom protestu male privrede'. Mi smo potrebniji vama nego vi nama. Mala privreda je savršeno sposobna da samoj sebi pomogne. Ne terajte nas da zavrnemo česmu i preusmerimo sredstva na same sebe umesto u budžet. Pa vi onda živite od stranih investitora, zaključuje se u saopštenju.

U prethodnim saopštenjima su privrednici ocenili da sektor mikro, malih, srednjih preduzeća i privrednika zapošljava preko milion i po ljudi i da će se bez adekvatnih mera "ekonomija urušiti".

Među zahtevima upućenim Vladi Srbije nalaze se otpis poreza i doprinosa za mesece za koje su isplaćeni minimalci ili deo minimalaca, ali i posebne mere pomoći u skladu sa zahtevima svakog pojedinačnog sektora koji je ugrožen.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR