Glas Javnosti

Privredni i turistički potencijali Vojvodine predstavljeni u Tunisu

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Delegacija AP Vojvodine predstavila je danas privredne i turističke potencijale pokrajine u okviru Međunarodne konferencije „Finansiranje investicija i trgovine u Africi“- FITA, koja se održava u Tunisu.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević ukazao je da je afričko tržište veoma važno.

 Želimo da nastavimo saradnju u svim oblastima, koja je do sada realizovana prvenstveno u privredi, rekao je Ivanišević.

Prestavljajući privredne potencijale Vojvodine, sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine, Branislav Mamić, istakao je da je Vojvodina regija u kojoj su razvijeni poljoprivreda, IT sektor i prateća automobilska industrija.

 Kada govorimo o poljoprivredi naročito je važno istaći da je Vojvodina regija koja ima više od 130.000 gazdinstava i gotovo tri puta više obradivog zemljišta po glavi stanovnika u odnosu na prosek u Evropskoj uniji, rekao je Mamić.

On je dodao da je Vojvodina lider u našoj zemlji u razvoju digitalne poljoprivrede i IT sektora, što predstavljaju oblasti koje beleže značajan privredni rast.

 Značajan porast dolazaka stranih turista u Vojvodinu iz godine u godinu opravdava činjenica da je naša pokrajina bogata raznovrsnim turističkim sadržajima. Vojvodina je regija u kojoj živi 26 nacionalnih zajednica čije zajedništvo i negovanje tradicije i kulture čini AP Vojvodinu posebnom“, istakla je direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.

Predstavnici Vojvodine će sutra imati sastanke sa državnicima i predstavnicima Privredne komore Tunisa, navedeno je u saopštenju Pokrajinske vlade.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR