Glas Javnosti

PRILIKA ZA PROŠIRENJE SARADNJE: Izrael zainteresovan za saradnju sa startap kompanijama i naučnim institutima u Srbiji

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Izrael je zainteresovan za čvršće povezivanje i saradnju između startap kompanija, naučnih instituta, inovacionih parkova i fakulteta iz Srbije i Izraela, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prilikom susreta sa ministrom ekonomije i industrije Nirom Barkatom.

On je dodao da je Srbija opredeljena za čvršće povezivanje nauke i privrede, ali i korišćenje inovativne ideje startap kompanija, kako bismo digitalizovali i modernizovali industriju u našoj zemlji, zaključio je ministar.
Vesić je takođe ukazao i na to da postoji potreba za većim brojem građevinskih kompanija od onog kojim Srbija danas raspolaže, i pozvao izraelske kompanije da u većem broju učestvuju na javnim konkursima za izgradnju građevinskih objekata i infrastrukture u Srbiji, piše portal Ekapija.

Za prvih osam meseci 2022. godine srpski izvoz u Izrael porastao je za 45%, ukazao je ministar i ujedno upoznao Barkata sa najznačajnijim investicijama izraelskih kompanija u Srbiji, posebno u oblasti građevinske industrije.
On je izrazio zadovoljstvo zbog rasta trgovinske razmene između Srbije i Izraela, navodeći da je u 2021. godini trgovinska razmena naših zemalja iznosila 107,7 mil USD, što je rast od 26,45% u odnosu na 2020. godinu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR