Glas Javnosti

PREDSEDNIK NAJAVIO POMOĆ A MINISTAR OBJASNIO PRAVILA: Evo ko za Novu godinu dobija 5000 dinara

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministar finansija Siniša Mali oglasio se na Instagramu i objasnio za koga je namenjena novčana pomoć od 5.000 dinara. Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će država podeliti 5.000 dinara za mlade uoči Nove godine. Kako je naveo prijave će biti od 1. do 15. decembra, a mladi će novac dobiti do Nove Godine.

Mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina će dobiti po 5.000 dinara novčane podrške od države, pred Novu godinu, baš kao što je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i najavio, prenosi Ozon media.

Ministarstvo finansija priprema zakonsko rešenje kojim će ovo pitanje biti regulisano, a mehanizam prijave, će kao i do sada, biti brz i jednostavan. Prijava mladih će biti moguća od 1. do 15. decembra. Ono što mi je posebno važno, jeste da, uprkos svim izazovima sa kojima se susrećemo zbog aktuelne krize u svetu, imamo dovoljno sredstava da isplatimo i ovu meru novčane podrške mladima, a da to ni na koji način ne ugrozi naše javne finansije. Na ovaj način država još jednom pokazuje da brine o mladima i da je uvek tu za njih. Mladi su naša budućnost, i svako izdvajanje za njih je ulaganje u bolje sutra naše države i društva.




BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR