Glas Javnosti

Potvrđen datum isplate trećeg korona minimalca

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da će 7. jula biti isplaćen treći “korona minimalac” i dodao da su zahvaljujući državnim merama podrške očuvani pogoni, fabrike i srpska ekonomija.

Mali je rekao da će ove nedelje biti održani onlajn razgovori s delegacijom MMF-a oko revizije sporazuma i da će to biti prilika da se pogleda stanje u budžetu.

Želimo da prvo mesto po stopi rasta BDP-a očuvamo do kraja godine, a tema razgovora sa MMF-om biće i program Srbija 2020-25 - rekao je ministar.

Oni je najavio da će posle radova na Moravskom koridoru uskoro početi radovi na izgradnji još nekih saobraćajnica u Srbiji i rekao da će do kraja leta biti obavljeni razgovori s partnerima oko izgradnje kanalizacija i vodovoda širom zemlje.

Mali je najavio da će za par nedelja biti nova runda razgovora oko beogradskog metroa s Francuzima i Kinezima, i objasnio da se projekat prve linije već radi kao i struktura finansiranja.

Dodao je da se u Beogradu radi i na fabrici za prečišćavanje otpadnih voda, i na novom mostu preko Save, kod Beograda na vodi, rekao je Mali.

(Izvor Tanjug)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR