Glas Javnosti

Posle 44 godina, kompletna obnova barske pruge do granice  

Ekonomija
Autor: Глас јавности

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrure Zorana Mihajlović izjavila je da je Srbija najveće železničko gradilište u jugoistočnoj Evropi u potezu od Vojvodine do granice sa Crnom Gorom.

Pored realizacije projekta brze pruge Beograd - Budimpešta vrednog četiri milijarde evra, posle 44 godine, Vlada je pokrenula obnovu barske pruge do granice sa Crnom Gorom.

Mihajlović je navela je obnavljeno 77 kilometara barske pruge Resnik - Valjevo, a sledeće godine krenuće obnova deonice od Valjeva do granice sa Crnom Gorom.

 - Mi danas imamo najveće železničko gradilište u jugoistočnoj Evropi, realizujemo projekat brze pruge Beograd - Budimpešta vredan četiri milijarde evra. Sledeće godine krenućemo i u izgradnju brze pruge od Beograda do Niša, kojom će vozovi takođe saobraćati 200 kilometara na čas, a potom od Niša do Preševa.

 Ministarka je navela da je za četiri godine, izgradjeno 350 kilometara auto-puteva i rehabilitovala više od hiljadu regionalnih puteva.

 - Trenutno gradimo 250 kilometara auto-puteva, a uložićemo i milijardu evra za rekonstrukciju i rehabilitaciju pet hiljada lokalnih i regionalnih puteva. Danas u Srbiji rade najbolje svetske kompanije, što je i dokaz naše političke stabilnosti, rekla je ministarka u Jutarnjem programu televizija Prva.

(Kancelarija za saradnju sa medijma Vlade Srbije)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR