Glas Javnosti

POSAO KOJI NIKO NEĆE DA RADI : Za tri sata 950 evra

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Nema kandidata za posao iako je zarada više nego zadovoljavajuća, a razlog je neverovatan.

Opšte je poznato da industrijski i ugostiteljski sektor očajnički traži kvalifikovane kadrove, a sada to pogađa i medicinsku oblast. Iako ponuda zvuči primamljivo, barem sa finansijske strane, izgleda da za posao pedijatra niko u Štajerskoj nije zainteresovan, prenosi Telegraf Biznis.

- Nudimo 950 evra za trosatno dežurstvo subotom i nedeljom, od 9 do 12 sati, pa me zanima šta se događa. Očito nam, jednostavno, ide predobro - kaže za Kleine Zeitung Klaus Pesenbaher, medicinski direktor u "Health Care Styria", a prenosi Fenix.


Dodaje se da čak ni planove reforme hitne pedijatrijske službe nisu svi lekari dobro prihvatili. Stari model je postupno ukinut krajem marta, a novi se bori sa velikim početnim problemima, prenosi Telegraf Biznis


Na primer, u prvih nekoliko nedelja - vikend služba nije mogla biti u potpunosti popunjena.

- Do sada imamo samo jednog penzionisanog pedijatrakoji preuzima dežurstvo, ali naravno ne svaki vikend. Jednostavno, još nismo uspeli da zaposlimo dovoljno lekara za to. Mnogi se jednostavno osećaju preopterećeno i ne žele da rade i vikendom - istakao je Pesenbaher.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR