Glas Javnosti

Poplave nanele štete putevima u iznosu od tri milijarde dinara

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je u obisku klizište u mestu Ovčinja kod Bajine Bašte rekla da je oko 120 kilometara puteva Srbije i dalje neprohodno zbog poplava koje su nanele štetu od oko tri milijarde dinara.

Ona je poručila i da će država dati sve od sebe da se popravi svako klizište, most, put.

Ministarka je najavila da će se sledeće godine graditi tunel kroz Kadinjaču, kao i most Skelani i da su za te radove obezbeđene garancije u državnom budžetu.

- Nastavljamo i rad na izgradnji auto-puta ka BiH, od Požege do Kotromana, učinićemo sve da ovaj kraj ima ono što mu je najpotrebnije, a to je infrastruktura, da ljudi mogu da rade i ostaju da žive tu sa svojim porodicama, rekla je Mihajlović.

Načelnik Zlatiborskog okruga Boban Perišić rekao je da je na teritoriji tog okruga zbog poplava koje su se desile krajem juna vanredna situacija proglašena u tri opštine – Arilju, Kosjeriću i Bajinoj Bašti, te da je obilaskom terena utvrđeno da je situacija u Bajinoj Bašti najteža.

- Očekujemo pomoć u gorivu, kako bismo probleme rešili, a najkritičnije je u selu Kostojevići, gde je 900 metara puta nestalo, a preko 20 porodica odsečeno od sveta. Negativan je uticaj pre svega na poljoprivredu, jer naš narod živi od maline, rekao je on.

Direktor „Puteva Srbije Zoran Drobnjak najavio je da će klizište biti sanirano za tri i po meseca, kao i da će najpre biti urađen novi potprorni zid kako bi kasnije i saobraćajnica bila obnovljena.

(Izvor: Danas)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR