Glas Javnosti

Pomoć države za poljoprivredne mašine: Zamena starih za nove

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković istakla je da će na jesen ove godine biti objavljen poziv za poljoprivrednike u okviru programa IPARD III, koji im omogućava od 65 do 75 odsto povrata za kupljenu mehanizaciju.

"Neophodno je da obezbedimo i one koji još uvek nisu odlučili da kupe novu mehanizaciju, pa se nadam da ćete svi u što kraćem periodu zameniti svoje stare traktore novim i modernijim, a država je tu da vam u tome pomogne”, rekla je ministarka.

Ona je to izjavila u Kruševcu prilikom dodele subvencionisanih ramova za traktore, čemu su, pored ostalih, prisustvovali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

Naglasila je da kada je reč o zameni mehanizacije nema nikakvog ograničenja u godinama.

"Mogla sam neretko da čujem da poljoprivrednici kažu da su stari za to, a ja im poručujem da nije tako, jer država nastoji da sve vas razume i potpuno je odlučna u tom smislu", navodi ministarka.
Tanasković je istakla da je država stavila kao prioritet bezbednost poljoprivrednika.

"Pored ulaganja i svega što je urađeno u sektoru poljoprivrede prošle i ove godine, poput izmirenja svih dugova i uvećanja, na kraju krajeva, svih subvencija i mogućnosti da idete u nove modernije tehnologije, jeste i vaša bezbednost", poručila je ona poljoprivrednicima.

Prema njenim rečima, cilj vlade je da poljoprivrednike obezbedi kako na putu, tako i na njivi, jer, kako kaže, neretko se dešava da mladi ljudi stradaju prevrtanjem, pa je zato i veoma važna ova dodela subvencionisanih ramova za traktore.

"To je nešto što već drugu godinu radimo, a nastavićemo s tim i u budućnosti preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Agencije za bezbednosti", naglasila je ona.


Ministarka je istakla da je primarni poljoprivredni proizvođač prioritet države.

"Mi hoćemo da izađemo na crtu sa svim velikim silama u smislu bezbednosti i našeg nezavisnog stava po pitanju hrane i, uopšte, poljoprivredne proizvodnje, pa ćemo nadalje u narednom periodu uvećavati ulaganja", ističe Jelena Tanasković.

MUP apelovao na vlasnike traktora da se prijave na 3. konkurs za zaštitne ramove

Vlasnicima traktora, koji su se prijavili na konkurs za subvencionisanu nabavku, su u Kruševcu podeljeni zaštitni ramovi, koji predstavljaju jednu od glavnih mera za smanjenje broja stradanja i povreda vozača traktora ukoliko dođe do prevrtanja, saopštilo Ministarstvo unutrašnjih psolova i apelovalo na vlasnike traktora, koji do danas nisu iskoristili mogućnost da besplatno dobiju zaštitne ramove, da se do 15. maja prijave na treći javni poziv za dodelu subvencionisanih ramova, koji je raspisala Agencija za bezbednost saobraćaja.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR