Glas Javnosti

Kako ePodsticaji i eAgrar transformišu poljoprivredni sektor u Srbiji?

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Poljoprivrednicima je za pristup potreban pametni telefon ili čipovana lična karta, a savetodavne službe pružaju podršku u procesu.

Platforma ePodsticaji omogućava mladim poljoprivrednicima u Srbiji da na jednom mestu pristupe informacijama o dostupnim podsticajima, projektima i finansijskoj podršci iz različitih fondova.

Kreatori platforme naglašavaju njen značaj u edukaciji mladih poljoprivrednika kako bi bili upućeni u mogućnosti finansiranja, pravilnike i zakonodavni okvir vezan za poljoprivredu.

eAgrar platforma omogućava poljoprivrednicima da se elektronski registruju i upravljaju svojim poljoprivrednim gazdinstvima, podnose zahteve za subvencije i ostvaruju brže odobravanje i isplatu podsticaja.

Poljoprivrednicima je za pristup potreban pametni telefon ili čipovana lična karta, a savetodavne službe pružaju podršku u procesu.

Registrovanje na e-Agrar je izazov za neke poljoprivrednike, koji se suočavaju sa nedoumicama oko korišćenja nove digitalne platforme.


Pored pružanja informacija o subvencijama, e-Agrar treba da smanji administrativne prepreke i ubrza proces dobijanja finansijske podrške.

Na osnovu ovih informacija, može se zaključiti da se u Srbiji razvijaju inicijative koje olakšavaju poljoprivrednicima pristup informacijama i finansijskoj podršci, kao i da je digitalizacija procesa jedan od ključnih koraka u modernizaciji poljoprivrede.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR