Glas Javnosti
Posta

POMAMA ZA NEKRETNINAMA U GRČKOJ: Samo na Halkidikiju Srbi uzeli 15.000 stanova

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Građani Srbije su prošle godine kupili oko 15.000 nekretnina samo na Halkidikiju.

RTS javlja da sada vlada pomama za stanovima u Trstu i na bugarskom primorju, jer su objekti jeftiniji i od onih u Grčkoj. Procedure se ne razlikuju bitno od onih koje važe za domaće stanovništvo.

Iako je kao jedna od destinacija u kojoj zbog povoljnih cena sve više građana kupuje stanove Trst, Grčka je zemlja u kojoj su Srbi prošle godine kupili najveći broj nekretnina.


Ako želite da kupite stan u Grčkoj, osim novca potrebno je da nađete dobru agenciju koja će posredovati u kupovini. Iako je mogućnost duple prodaje minimalna, agencije imaju prevodioce, pravnike, kontakte sa notarima.


Ispostavilo se i da je jeftinije pazariti stan u Milanu, nego u Beogradu. Ipak, cene u Italiji su nešto više nego u Grčkoj, a procedure komplikovanije. Da biste uopšte kupili nekretninu potrebna je boravišna dozvola, sem ako ne živite u Italiji duže od tri godine. Ako ste samo povremeno u ovoj zemlji, mora da postoji ugovor o reciprocitetu. Cena opet zavisi od više faktora. Sanja Lučić, dopisnica RTS-a iz Italije, kaže da je prosečna cena nekretnina u toj državi oko 1.855 evra.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP