Glas Javnosti

Pojeftinio priključak na gas - 800 evra, i može na 36 rata

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Planirana akcija priključivanja domaćinsatva u Srbiji na gasnu mrežu, po jedistvenoj, nižoj ceni od 780 evra po priključku, mogla bi početi 1. jula, najavio je danas direktor Srbijagasa Dušna Bajatović i ponovio da gas za domaćinstva neće poskupeti do kraja godine.

Bajatović je na konferenciji za novinare najavio da će priljučivanje domaćinstava na gasovod moći da se plati u 36 rata, bez sredstava obezbeđenja, jer će rizik preuzeti Srbijagas, tako što će priključke finasirati iz tekuće likvidnosti.

On je objasnio da je preduslov za početak akcije jeftinijeg priključivanja na gasovod, koji sada domaćinstvo u proseku košta oko 950 evra, izmena odredbi Pravilnika o posebnoj vrsti objekata i posebnoj vrsti radova, kojom bi se lokalne samouprave odrekle taksi za pruključenje gasa koje trenutno iznose od 400 do 1.200 evra.

Domaćinstva zainteresovana za uvođenje priključka, kako je kazao, sama će rešiti pitanje unutrašnjih instalacija, a Srbijagas će sklapanjem ugovora sa nekoliko firmi omogućiti da taj posao završe najpovoljnije moguće, uz mogućnost plaćanja na rate.

Dodao je i da će na teritorijama, na kojima je u toku izgradnja gasne distributivne mreže, domaćinstva koja sklope ugovor o priključku, moći da dobiju dodatni popust od 20 odsto.

Prema rečima Bjatovića, ukoliko neko domaćinstvo raskine ugovor, neće biti isključivano sa mreže ukoliko plaća gas, ali će biti tužen zbog neplaćenje priključka.

(Izvor: Danas)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR