Glas Javnosti

PODRŠKA ŽENAMA PREDUZETNICAMA: Za žensko inovaciono preduzetništvo na teritoriji Novog Sada 6 miliona dinara

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

U okviru projekta "Afirmacija ženskog inovativnog preduzetništva na teritoriji Novog Sada", za čiju su realizaciju obezbeđena sredstva Odlukom Vlade Republike Srbije – Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj, 24 mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena, dobilo je 6 miliona dinara putem Javnog konkursa za ovu godinu.

Kako je navedeno na zvaničnoj stranici Novog Sada, novac koji se dobija Konkursom može se koristiti za kupovinu jedne ili više mašina i računarske opreme, istraživanje i razvoj, izradu studije o tehničkoj izvodlјivosti, sticanje prava industrijske svojine, inovacije procesa i organizacije poslovanja, kao i za usluge uređenja poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda.
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević uručili su novosadskim preduzetnicama Ugovore o bespovratnim podsticajnim sredstavima za podršku razvoja ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji Grada Novog Sada za 2022. godinu, piše portal Ekapija.

- Cilј nam je da naše preduzetnice razvijaju poslovanje, a ove godine je njih 24, čije firme postoje duže od dve godine, dobilo sredstva za nabavku opreme ili mašina. Za tu namenu izdvojeno je 6 miliona dinara - rekao je gradonačelnik Đurić i dodao da je od 2018. godine za ove namene izdvojeno 45 miliona dinara, a ukupno 157 firmi u vlasništvu naših novosađanki dobilo je sredstva na osnovu ovog konkursa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR