Glas Javnosti

POČINJU DA RADE?! Organizatori zabava danas se sastaju sa premijerkom i ministrom finansija!

Ekonomija
Autor: Glas Javnosti

Danas se sastaju predstavnici Udruženja Ivent industrija Srbije s premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim da bi razmotrili predloge prevazilaženja krize koju je izazvala pandemija.

Naime, do krize je došlo zbog epidemije, a u sektoru organizacije proslava i zabava, saopštilo je to Udruženje.

-Kao što je već poznato, nama je rad zabranjen punih godinu dana. Nekoliko stotina firmi je ostalo bez prometa, a sa ogromnim obavezama. Ugrožena je egzistencija nekoliko hiljada radnika i nekoliko desetina hiljada članova njihovih porodica - navodi se u saopštenju.

Zahtevi koje će Udruženje predočiti premijerki odnose se pre svega na direktnu finansijsku pomoć ovoj najugroženijoj delatnosti, odnosno na kompenzaciju zbog zabrane obavljanja delatnosti.

Udruženje će predočiti i mere prevencije i zaštite od korona virusa, a koje bi omogućile organizaciju masovnih događaja kada se situacija sa brojem zaraženih spusti na prihvatljiv nivo.

-Ivent industrija je izradila program 'Mi brinemo', što je skup mera zaštite i prevencije koje preporučuju referentne svetske institucija, a koji smo predočili nadležnim zdravstvenim vlastima. Na osnovu tog dokumenta Gradski zavod za javno zdravlje Beograda je izradio i izdao preporuke za rad ivent industrije koje je uputio i Ministarstvu zdravlja i Kriznom štabu - navodi se u saopštenju, prenosi B92.

 

Napominje se da članice Udruženje godišnje u Srbiju dovedu najmanje 800.000 turista od čega korist imaju hoteli, restorani, prevoznici, vodiči, taksisti i mala privreda.

Podsetimo, kada je u utorak odražana sednica Kriznog štaba, premijerka Srbije Ana Brnabić navela je i da će biti razgovora sa svima onima koji su u privredi ugroženi ovim merama  među kojima su ugostitelji, muzičari, fotografi.

(Glas javnosti/B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR