Glas Javnosti

POČINJE PRIJAVA ZA 60 EVRA: Od OVOG DATUMA možete očekivati POMOĆ DRŽAVE!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Svi punoletni građani Srbije imaju pravo na isplatu novčane pomoći u iznosu od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra, a prijavljivanje će se odvijati putem portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, i preko kontakt-centra, od 28. aprila do 15. maja.

Prijava elektronskim putem će početi 28. aprila, dok će prijava putem kontakt-centra biti moguća od 5. maja, kada će biti objavljen i broj telefona, rečeno nam je u Ministarstvu finansija. Građani će se prijavljivati samo jednom, a isplata će biti realizovana dva puta, u maju i novembru.


Pravo na ovu pomoć imaju svi punoletni državljani Republike Srbije koji imaju aktivno prebivalište na teritoriji Republike Srbije na dan stupanja na snagu Zakona o privremenom registru punoletnih državljana Republike Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid 19 izazvane virusom SARS-CoV-2, sa važećom ličnom kartom u trenutku prijavljivanja. Ovaj zakon će biti na dnevnom redu sednice Narodne skupštine sledeće nedelje.

Penzioneri i primaoci novčanih socijalnih davanja neće morati da se prijavljuju, već će biti automatski prijavljeni. Ova pomoć države u iznosu od 60 evra se dodeljuje u okviru trećeg paketa mera podrške privredi i građanima. Taj paket je Vlada Srbije usvojila u cilju suzbijanja ekonomskih posledica izazvanih pandemijom koronavirusa.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR