Glas Javnosti

Pljušte otkazi: Tesla otpušta 75 odsto zaposlenih

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Kompanija Tesla planira da smanji broj angažovanih radnika u svojoj fabrici akumulatora u Nevadi za oko 75 odsto zbog pandemije koronavirusa.

Ovaj potez kompanije usledio je nakon saopštenja njenog japanskog partnera za proizvodnju akumulatora Panasonika da će ove nedelje smanjiti rad u fabrici u Nevadi, pre nego što je zatvori na 14 dana, izveštava Rojters.

Fabrika proizvodi električne motore i baterije za Teslin popularni automobil model 3.

-Tesla nas je obavestio da će narednih dana u Gigafabrici u okrugu Storej smanjiti broj angažovanih radnika u pogonu za otprilike 75 odsto- napisao je Ostin Ozborn u postu na veb-stranici tog okruga.

Nikakvi dodatni detalji nisu navedeni , pa ni to koliko zaposlenih radi u fabrici.

Tesla nije odmah odgovorio na zahtev Rojtersa za komentarom.

Ranije je Reno Gazet žurnal pisao o planiranoj obustavi proizvodnje u fabrici u Nevadi, navodeći da Panasonik tamo ima oko 3.500 radnika, dodaje britanska agencija.

Tesla je prošle nedelje najavio da će privremeno obustaviti proizvodnju u svojoj fabrici vozila u zalivu San Francisko od 23. marta, kao i u svojoj njujorškoj fabrici solarnih krovnih panela.

Međutim, glavni izvršni direktor kompanije Ilon Mask rekao je da će kompanija ponovo otvoriti njujorški pogon "što je pre moguće zbog humanitarninh potreba" radi proizvodnju respiratora za pacijente sa koronavirusom.

Izvor: B92

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR