Glas Javnosti

PKB Voćarske plantaže zapuštene, obilaze samo psi lutalice

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Objekti nekadašnjih "PKB Voćarskih plantaža" u Boleču se urušavaju, a u prostorijama preduzeća koje je u stečaju od 2016. godine nagomilalo se smeće, i izgleda kao da ga obilaze samo psi lutalice, zabeležio je FoNetov reporter.

PKB Voćarske plantaže iz Boleča su bile ponuđene na aukcijskoj privatizaciji još 2009. godine, da bi u aprilu 2010. bio pokrenut proces restrukturiranja, navedeno je na portalu Ministarstva privrede. Poverilačko ročište u stečajnom postupku održano je 1. oktobra 2015. godine, da bi 16. septembra 2016. stečajni postupak bio okončan odlukom o bankrotu - prenosi nova.rs .


Vlasništvo nad kapitalom "PKB Voćarskih plantaža" je podeljeno između "državne" PKB korporacije (Agroindustrijska korporacija Beograd), koja poseduje udeo od 27,4 odsto i Republike Srbije koja je vlasnik 17,67 odsto, dok se preostalih 57,63 odsto vodi kao društveni kapital.

Agroindustrijska korporacija Beograd čije je skraćeno ime PKB korporacija je pravno lice u stopostotnom vlasništvu Republike Srbije i Akcionarskog fonda, i formalno-pravno nema veze sa Al Dahrom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je u oktobru 2018. za oko 121 milion evra kupila imovinu PKB.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR