Glas Javnosti

PENZIONERI, PRIJAVITE SE! DANAS je RASPISAN KONKURS PIO fonda: Ovo su uslovi koje treba ispuniti za BESPLATNU BANJU

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Prijave na oglas penzioneri mogu da podnose od 9. januara

Fond PIO raspisao je danas Oglas za prijem zahteva za upućivanje korisnika penzija na rehabilitaciju za 2024. godinu.

Pravo na oporavak u trajanju od 10 dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije, čija penzija ne prelazi 39.850 dinara, ako nemaju drugih ličnih primanja i nisu koristili ovo pravo od 2020. godine.


Prijave na oglas penzioneri mogu da podnose od 9. januara, a zaključno sa 25. januarom 2024. godine, penzionerskim udruženjima i odborima na opštinama u kojima imaju prebivalište, a preliminarna rang lista biće objavljena dvadeset četvrtog radnog dana od dana isteka ovog oglasa.

Pravo prijave imaju i korisnici penzija, koji su penzionerski status stekli u Srbiji, a primaju penziju i iz inostranstva pod uslovom da zbir oba primanja ne prelazi pomenuti iznos.

Glas javnosti ilustracija
foto: printscreen

Evo šta je potrebno podneti uz prijavu:

  • penzijski ček
  • dokaz o visini penzije iz inostanstva
  • popunjena prijava sa izjavom gde želi da koristi rehabilitaciju kao i da korisnik sem penzije nema drugih ličnih primanja te da nije koristio rehabilitaciju po oglasima u prethoden 4 godine
  • ovlašćenje Fondu PIO da u njegovo ime zaključi ugovor o poslovnoj saradnji sa ustanovom u kojoj će koristiti rehabilitaciju
  • raspoloživa medicinska dokumentacija ukoliko je korisnik poseduje, što nije obavezno

    Prijave se podnose udruženjima odnosno odborima penzionera sa teritorije filijale Fonda PIO kojoj korisnik pripada a mogu se podneti i u najbližoj filijali Fonda ukoliko penzioner boravi van mesta stanovanja. Korisnici sa Kosova i Metohije sa prebivalištem ili boravištem van KiM prijave podnose najbližoj filijali Fonda PIO mestu gde se nalaze.

    Inače, kako se ističe, članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.

    Prijave se podnose od 9. zaključno sa 25. januarom 2024. godine a rang lista se objavljuje 24. radnog dana od od dana isteka oglasa.

    Na rang listu se može nadležnoj komisij podneti prigovor u roku od 5 radnih dana od objavljivanja.

    Printscreen/youtube

    foto: printscreen

    Komisija je dužna da u roku od 5 dasn razmotri prigovore obavesti njihove podnosioce i objavi konačnu rang listu.

    Konačna rang lista se objavljuje na tablama organizacija korisnika penzija – Savez penzionera Srbije, Udruženje penzionera Nezavisnost, zatim Direkcije Fonda, Pokrajinskog Fonda i filijala.

    Glas javnosti / E02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR