Glas Javnosti

Пензионери и бивши радници ПКБ и данас блокирају саобраћај

Ekonomija
Autor: Danas.rs/ foto: pixabay

Удружење пензионера и бивших радника Пољопривредне корпорације „Београд“ (ПКБ) почео је протест у подне пред зградом Председништва Србије.

Окупљено је око 300 пензионера и бивших радника ПКБ, а тренутно се налазе испред граде РТС испред које се налази обезбеђење.

Како јавља Н1 блокиран је саобраћај око Скупштине Србије и код РТС-а. Они захтевају да им се исплате накнаде на име акција које нису добили због незаконите промене статуса тог предузећа, рекао је данас агенцији Бета председник тог удружења Милинко Миладиновић.

Удружење је, како је рекао, већ покренуло судски процес, али се рочиште одложило и пети пут, а у међувремену у децембру прошле године добило је понуду председника одборничке групе Српске напредне странке (СНС) Александра Мартиновића да се судски поравнају, али се Мариновић од тада не јавља ни на телефон.

Друштвено предузеће ПКБ је 2015. године разним закључцима, а један од њих је потписао и садашњи председник државе Александар Вучић, прешло у државно власништво, а када је 2018. године продато компанији Ал Дахра из Уједињених Арапских Емирата по Закону о приватизацији радници су имали право на акције, али им је то право ускраћено.

Удружење кога чини око 3.000 пензионера и бивших радника сада на име накнада потражује око 11 милиона евра.

ПКБ, односно највећи део те фирме је продат 2018. године за 122 милиона евра као имовина у коју спада око 17.000 хектара пољопривредног земљишта, сточни фонд од око 17.000 грла, на десетине машина и резервних делова.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR