Glas Javnosti

PAO DOGOVOR ZA GAS IZ RUSIJE: Nema poskupljenja za Srbiju

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da će Srbija narednih šest meseci plaćati Rusiji gas po ceni od 270 dolara za 1000 kubnih metara.

- Postigli smo nešto što smo pokušali, a Putin je pokazao prijateljstvo prema Srbiji. U narednih šest meseci imaćemo cenu gasa od 270 dolara po kubnom metru, kao i povećanje količine gasa i fleksibilnost za koju sam posebno molio - rekao je Vučić.

"Putin mi je rekao: "Aleksandre, rešenje će biti dobro", a i posle 6 meseci, čini mi se da ćemo imati izuzetnu cenu i povećanje obima, ali i fleksibilnost", kaže Vučić.

Dodaje da se na ovaj način štedi više od 300 miliona evra, što je, kaže, jedan nacionalni stadion, a dobili smo i sigurnost za snabdevanje.

- Moskva i Beograd naći će prihvatljivo rešenje za uslove novog ugovora za isporuku gasa, Mislim da ćemo se dogovoriti, poverićemo privrednim subjektima da rad dovedu do kraja. Naći ćemo takvo rešenje, koje će biti prihvatljivo za naše srpske partnere - rekao je Putin na početku sastanka sa srpskim predsednikom u rezidenciji Bočarov ručej u Sočiju.
 

Vučić ističe da Srbija neće imati problema sa gasom.
 
- Razgovarali smo o mnogo tema i hoću da se zahvalim predsedniku Putinu. Razgovarali smo o svim važnim pitanjima, a on je dobro razumeo koliki je značaj cene, količine gasa i takozvane gipkosti. Danas ili do kraja februara nam treba oko 13 miliona kubnih metara gasa, a to su sve teška pitanja - istakao je Vučić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR