Glas Javnosti

Pančevačka Petrohemija stoji - nema sirovina

Ekonomija
Autor: Глас јавности

Zbog nedostatka osnovne sirovine primarnog benzina proizvodnja u HIP Petrohemiji biće zaustavljena na dvadesetak dana, saopšteno je danas iz te državne kompanije.

Zastoj u proizvodnji u fabrici Etilen i drugim proizvodnim postrojenjima u Pačevo počinje 30. aprila, a petrohemijska fabrika sintetičkog kaučuka u Elemiru u zastoju je od 24. aprila

“HIP-Petrohemija je prinuđena da zaustavi proizvodnju zbog nedostatka primarnog benzina, osnovne sirovine za proizvodnju, a za sada je izvesno da fabrika neće raditi do druge polovine maja”, izjavio je izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije Miša Bulajić.

Petrohemija je do sada održala proizvodnju i u uslovima vanrednih okolnosti usled korona virusa u skladu sa merama Vlade Srbije i povećanim merama zaštite u kompaniji za šta su najviše zaslužni zaposleni, rekao je on.

Tokom zastoja u Pančevu i Elemiru biće realizovane aktivnosti provere funkcionalnosti i tehnološkog čišćenja procesne opreme koje će obezbediti nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije.

Prilikom zaustavljanja fabrika može se očekivati pojačana pojava plamena na baklji praćena bukom kao posledica poštovanja bezbednosnih procedura prilikom planskog zaustavljanja procesa rada, saopšteno je iz Petrohemije.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR