Glas Javnosti

Paketi pomoći za penzionere: Podela u ponedeljak

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Na oglasnim tablama udruženja i odbora korisnika penzija i filijala Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) objavljene su konačne rang-liste za dodelu paketa pomoći

Podela paketa solidarne pomoći najugroženijim penzionerima u Srbiji počinje u ponedeljak, 20. maja, a konačne rang-liste objavljene su na oglasnim tablama udruženja penzionera i filijala Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO).

Pakete će dobiti oko 55.000 korisnika, što je za oko 15.000 više nego lane, a lokalna udruženja penzionera će obavestiti korisnike o dinamici preuzimanja paketa, najavio je Fond PIO.

Prijava penzionera za dodelu paketa solidarne pomoći preko Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije "Nezavisnost”, za šta je novac obezbedio Fond, trajala je od 10. do 29. aprila, a osnovni kriterijum za dodelu paketa je visina penzije do 24.987,67 dinara.


Pravilnikom o društvenom standardu je propisano da prilikom utvrđivanja rang-liste za dodelu solidarne pomoći, prednost imaju samohrani korisnici ili korisnici u višečlanom domaćinstvu kojima je penzija jedini izvor prihoda, a prioritet imaju i stariji penzioneri.
Svi paketi biće istog sastava, a za ovaj vid društvenog standarda Fond PIO je ove godine izdvojio 111 miliona dinara, dok je prošle godine utrošen 51 milion dinara.Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR