Glas Javnosti

Ovo zanimanje jedno od traženijih: Cenjeno i priznato, posao dobijate za dan

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Mašinski inženjer je zanimanje koje je veoma traženo, tako da oni koji upišu taj smer praktično ne čekaju ni dana na posao, već posao čeka njih.

Uvođenje atraktivnih studijskih programa, dolazak visokotehnoloških kompanija u našu zemlju i siguran posao u Srbiji doprineli su većem interesovanju mladih za upis na Mašinski fakultet Univerziteta. Godišnje fakultet upiše oko 680 studenata na svim studijskim programima, a završi oko 350 master inženjera, koji lako nađu posao i pre diplomiranja, a mali broj odlazi u inostranstvo.

Najveća "gužva" u oglasima za posao gde traže mašinske inženjere su proizvodno mašinstvo, automatsko upravljanje, termotehniku, procesnu tehniku, industrijsko inženjerstvo.


I nacionalna avio-kompanija ima često oglase za posao u kojem se traži mašinski inženjer za rad na beogradskom aerodromu.

A kada je o platama reč, kako je pokazala nedavna anketa, mašinci zarađuju od 1.300 evra, ili 1.500 pa na gore, na oko 235.000 dinara. To ga svrstava u jedno od najplaćenijih poslova u Srbiji.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR