Glas Javnosti
posta

Ovo su nove CENE goriva u Srbiji: Evo koliko će evro dizel i benzin tačno da koštaju

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Nova maksimalna cena evro dizela, narednih sedam dana, biće 202 dinara, dok će evro premijum BMB 95 koštati 180 dinara, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Nove cene važiće do sledećeg petka, kada će ministarstvo objaviti nove iznose maksimalnih maloprodajnih vrednosti za ove dve vrste goriva.
Podsetimo, cene benzina i dizela koje reguliše država prošlog petka značajnije su uvećane, pa se evro dizel do 6. maja prodavao po 206,2 dinara, a evro premijum BMB za 184 dinara.

Ministarstvo trgovine nije danas do 15 časova, kako je predviđeno uredbom, objavilo nove regulisane cene goriva.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saopštio je prilikom svog obraćanja javnosti u 18 časova, da će nove cene goriva biti objavljene u 20 časova i da će - "ići u rikverc".

"Regulisane cene benzina i dizela biće 10 dinara niže nego što su bile ove nedelje - vratiće se na 195 dinara za evro dizel i 180 dinara za benzin" najavio je predsednik Srbije.

Podsetimo, Vlada Srbije propisala je način kako se utvrđuje maksimalna cena ova dva goriva na benzinskim pumpama, a primena ove uredbe produžena je do kraja maja, uz izmene koje se odnose na zaradu benzinskih pumpi kojima je omogućena za dinar veća marža.

Tako sada najviša maloprodajna cena evro dizela, prema uredbi, može da prosečna veleprodajna cena ovog derivata uvećana za sedam dinara.

Isti način obračuna važi i za maksimalnu cenu evro premijuma BMB 95 - prosečna veleprodajna cene ovog derivata na teritoriji Srbije uvećana za sedam dinara.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR