Glas Javnosti

Ovo je jedna od najgorih odluka koje je Netfliks mogao da donese

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

U septembru 2021. godine, Netflix je najavio da će implementirati novo pravilo koje će ograničiti deljenje korisničkih naloga. Konkretno, ovaj servis za striming video sadržaja će od sada tražiti korisnicima da potvrde svoj identitet, poput kodova koji se šalju putem SMS-a, kako bi se uverili da dele račun sa članovima svoje porodice ili prijateljima koji žive na drugoj lokaciji.

Ovo novo pravilo ima  cilj da se smanji deljenje korisničkih naloga i poveća broj pretplatnika, čime bi se osigurao veći prihod za Netflix. Iako još nije jasno koliko će ovo pravilo uticati na prihode Netflix-a, mnogi analitičari predviđaju da će ograničavanje deljenja korisničkih naloga smanjiti gubitke koje Netflix beleži zbog ovog problema.


Međutim, ovo pravilo može dovesti do gubitka nekih postojećih korisnika koji su navikli da dele račune sa drugim korisnicima. Takođe, postoji i rizik da bi ovaj potez mogao ugroziti lojalnost korisnika prema Netflix-u, što bi moglo dovesti do smanjenja broja pretplatnika na duži period.

Sve u svemu, uticaj ovog novog pravila na prihode Netflix-a još uvek nije jasan i zavisiće od toga koliko korisnika  odlučiti da nastavi da plaća zaseban nalog umesto da ga deli sa neki drugim korisnikom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR