Glas Javnosti

OVA SRPSKA BANKA PRESTAJE DA POSTOJI! Evo šta će biti sa klijentima!

Ekonomija
Autor:

Banka je obrisana iz registra privrednih društava. Sve zanima šta će biti sa klijentima

Banka Poštanska štedionica i MTS banka od sutra posluju kao jedna banka, pošto će Banka Poštanska štedionica pripojiti tu banku, saopšteno je iz NBS.

Kako se navodi, pripajanje je obavljeno uz saglasnost Narodne banke Srbije s obzirom na to da je ocenjeno da su ispunjeni svi propisani uslovi, odnosno da je ovo pripajanje ekonomski opravdano i da će imati pozitivan uticaj na stanje na finansijskom tržištu u Srbiji.

- Registracija ove statusne promene kod Agencije za privredne registre izvršena je danas, čime Banka Poštanska štedionica postaje pravni sledbenik svih prava i obaveza MTS banke, koja je obrisana iz registra privrednih društava kod ove agencije - navodi se u saopštenju NBS.

Republika Srbija je direktni i indirektni osnivač sa 100 odsto učešća u obe banke.

- Pripajanje će imati i pozitivne efekte u vidu povećanja broja klijenata putem ponude proizvoda i usluga obe banke kroz objedinjenu mrežu koja će pokrivati Srbiju, kao i razvoja i primene informacionih tehnologija neophodnih za razvoj novih proizvoda i usluga. Takođe, dosadašnjim klijentima obe banke biće na raspolaganju svi proizvodi i usluge, koje su do sada nudile obe banke - navodi NBS.


Šta će biti sa klijentima?

A, šta će biti sa računima građana u ove dve banke. Odgovor je da značajnijih promena za klijente neće biti.
I teoretski i praktično, banka kupuje sva prava i obaveze. Dakle, kada jedna banka preuzme drugu ili kada se pripoje, preuzimaju se i sva prava koja ima ta banka, ali i sve njene obaveze. Ugovori koji su potpisani do tog trenutka, ne trpe nikakve izmene. U prevodu, kamate i na kredite i na štednju ostaju iste, kao i sva prava i obaveze koje ste prethodno potpisali.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR