Glas Javnosti

Отворен погон за рециклажу пластике у Пожаревцу: Кинеско-белгијска компанија тражи још 200 РАДНИКА

Ekonomija
Autor: novosti.rs/foto: Pixabay

Еколукс“ отворио погоне у некадашњој Шећерани, у чије је опремање уложио пет милиона евра и запослио 100 људи из категорије теже запошљивих.

Кинеско-белгијска компанија „Ецолуџ Рецyцлинг Сее“ отворила је у Пожаревцу погон за рециклажу пластике, у којој је запослила 100 радника, а ускоро ће примити још 200. Реч је о радницима из теже запошљивих категорија, каквих је највише на евиденцији Националне службе запошљавања. Осим њих, ова фирма тражи и машинске техничаре, па заинтересовани могу да се јаве њеној кадровској служби.
Сви запослени добијаће зараду већу од минималне, плаћене доприносе и трошкове превоза, као и још 20 одсто за ноћни рад, а они који пребаце норму биће додатно стимулисани. У погонима „Еколукса“ рециклира се неопасни пластични отпад, од кога се праве пластичне грануле и флекице. Оне се затим продају на домаћем и страном тржишту, највише у Кини и Западној Европи.

Радно време погона је седам дана у недељи, од 0 до 24 сата. Погони ове компаније, површине 15.000 квадрата, отворени су у некадашњој Фабрици шећера, коју је град Пожаревац купио 2015. године, како би њен простор понудио инвеститорима.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR