Glas Javnosti

Otvoren aerodrom 'Nikola Tesla' u Beogradu

Ekonomija
Autor: Глас јавности

Beogradski aerodrom 'Nikola Tesla' otvoren  je, pošto je izvršena detaljna dezinfekcija kompletnog prostora i svih pomoćnih objekata i za danas je planiran let Viz era (Wizz Air) za London. Tokom nedelje nacionalni avioprevoznik 'Er Srbija' (Air Serbia) najavio je pet letova ka Cirihu i Frankfurtu, a sledeće nedelje ka Beču i Londonu.

Svi zaposleni su u obavezi da nose zaštitne maske i rukavice, a svim putnicima će biti proveravana telesna temperatura. Putnici koji budu dolazili na domaće aerodrome biće testirani na kovid-19 virus, u toku 24 časa od sletanja u Beograd.

- Postavili smo na mnogim mestima sredstva za dezinfekciju ruku. Savetujemo da putnici dođu minimum dva sata, a poželjno je i tri sata pre leta kako bi se sve procedure mogle sprovesti, rekla je izvršna direktorka aerodroma "Nikola Tesla" Senka Jelenković za televiziju N1.

Avio kompanije Air Serbia i Wizz Air su počele da prodaju avio karte za letove još 1. maja. 

Jelenković je navela da je za danas planiran let Viz era za London, a tokom nedelje nacionalni avioprevoznik Er Srbija najavio je pet letova Cirihu i Frankfurtu i sledeće nedelje ka Beču i Londonu.

- Očekujemo da početkom juna budu uspostavljeni prvi letovi ka regionu - Sarajevu, Podgorici, Tivtu, Skoplju i Ljubljani. Ka Ljubljani imamo prvi let Er Srbije već 29. maja, rekla je Jelenković.

Ona je dodala da kada je reč o terminima letova, uspostavljanje gtih letova zavisiti od zemalja destinacije i njihovih odluka o ulasku stranih državljana.

- Dinamika će se usklađivati između aviokompanija i destinacija na koje će leteti, navodi Jelenković i dodaje da je rano govoriti o procenama gubitaka.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR