Glas Javnosti

Osnivanje firme biće moguće jedino elektronskim putem

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Budući vlasnici firmi uskoro će svoje kompanije osnivati isključivo elektronski.

Ministarstvo privrede obaveštava da se prijava za osnivanje privrednog društva, koja se upućuje Agenciji za privredne registre, od 18. maja podnosi isključivo u elektronskom obliku. Kada je reč o preduzetnicima, i oni mogu da se upišu elektronskim putem, ali i dalje mogu to da učine i lično.

U Agenciji za privredne registre ističu da je trenutno samo osnivanje privrednog društva isključivo elektronske. Drugi poslovi, poput upisa statusnih i sličnih izmena, mogu da se završe i „papirnim“ putem.

– U skladu sa izmenama Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre iz 2021. godine, koje je iniciralo Ministarstvo privrede, APR je u obavezi da prijave za osnivanje privrednog društva prihvata isključivo u elektronskoj formi, što je u skladu i sa konceptom e- Uprave i digitalizacije poslovanja celokupne privrede – ističu u Ministarstvu privrede.

– Ovo praktično znači da više neće postojati mogućnost da se Agenciji za privredne registre prijava za osnivanje privrednog društva podnese u papirnoj formi.Na ovaj način stvaraju se uslovi za smanjenje troškova i vremena za osnivanje društva, unapređuje i proširuje nivo usluga za građane, smanjuje vreme obrade zahteva od strane Agencije za privredne registre što doprinosi većoj efikasnosti/prenosi bizportal.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR