Glas Javnosti

KUDA IDE OVAJ SVET: PENZONER OPLJAČKAO PENZIONERA, evo kako su ga otkrili

Slovenija
Autor: Glas javnosti

Osumnjičeni 74-godišnjak je u prodavnici na blagajni iskoristio neopreznost 66-godišnjeg Slovenca i otuđio mu novčanik s dokumentima i novcem u vrednosti oko 250 evra.

Penzioner (74) pokrao je kolegu (66) na blagajni, ukrao mu novčanik. Kada je odložio novčanik na kasi trgovine u Malinskoj, 66-godišnji Slovenac nije mogao ni da nasluti da će mu ga ukrasti ‘domaći’ 74-godišnji kupac.

Ali ni on nije pomišljao da su krađu zabeležile kamere, pa ga je policija brzo pronašla.

Prevare i krađe na štetu starijih osoba sve su češće, zbog čega policija sprovodi niz edukativnih aktivnosti kako bi se penzioneri naučili preventivno zaštititi od takvih pokušaja, piše Mirovina.hr.

Međutim, u nedavnoj krađi novčanika na blagajni u Malinskoj na Krku i kradljivac i žrtva su u penzionerskim danima. Policija je vrlo brzo pronašla 74-godišnjaka zahvaljujući video-nadzoru.

Osumnjičeni 74-godišnjak je u trgovini na blagajni iskoristio neopreznost 66-godišnjeg Slovenca i otuđio mu novčanik s dokumentima i novcem u vrednosti oko 250 evra. Policija je o krađi koja se dogodila zadnjeg dana oktobra izdala saopštenje u kojem kaže:

– Budući da je trgovina opremljena s tehničkom zaštitom, pregledom video nadzora odmah se utvrdio počinlac, te je po završetku istraživanja 74-godišnji osumnjičeni krivično prijavljen za krađu državnom pravobranilaštvu, kazali su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Policija savetuje građanima da paze prilikom kupovine na javnim mestima na ovaj način:

Posebno treba paziti na torbu, novčanik ili mobilni telefon te ih ne ostavljati bez nadzora na blagajnama, policama ili u kabinama prodavnica, niti na trenutak

Čuvajte se guranja, preterano ljubaznih ili pak agresivnih osoba, onih koji vam pomažu ili nameću razgovor kako bi vam odvratili pažnju i oštetili vas krađom

Svakako novac i vredne predmete ne pokazujte drugim osobama, a novac i dokumente nosite odvojeno te za plaćanje, ako je moguće, koristite bankovne kartice

Torbu držite zatvorenu i ispred sebe, dok novčanik ili telefon ne nosite u zadnjem džepu.

– Ako ste ipak postali žrtva krađe ili drugog krivičnog dela, odmah pozovite policiju na telefon 192. Pritom pretražite najbližu okolinu, ako pronađete svoj novčanik ili drugi predmet spremite ga u kesu i predajte policiji.

Postoji mogućnost da budu otkriveni korisni tragovi koji će dovesti do počinitelja, zaključili su iz Policijske uprave.

Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR