Glas Javnosti

ODLIČNI ODNOSI DVE DRŽAVE: Robna razmena sa Italijom prošle godine uvećana za preko 50% u odnosu na 2020.

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Obim razmene sa Italijom povećava se iz godine u godinu, a u prošloj godini ostvarena je rekordna razmena poljoprivredno-prehrambenih proizvoda između naše dve zemlje u vrednosti od 485,5 mil EUR i bila je za 52% veća u odnosu na 2020. godinu, rekla je ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodprivrede Jelena Tanasković prilikom susreta sa ambasadorom Italije u Srbiji Lukom Gorijem.

Kako se navodi na sajtu ministarstva, njih dvoje razgovarali su o budućim projektima saradnje, kao i o organizaciji narednog Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, na kome će upravo Italija biti zemlja partner.
Tanasković je istakla da je negovanje dobrih partnerskih odnosa između Italije i Srbije dovelo do toga da je Italija jedan od prva tri spoljnotrgovinska partnera Srbije kada su u pitanju poljoprivredno-prehrambeni proizvodi, piše portal Ekapija.

- Zbog toga ne čudi odluka da Italija bude ponovo zemlja partner Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu koji će se održati naredne godine od 20. do 26. maja, i jedna je od najvećih manifestacija tog tipa ne samo u regionu, već i u Evropi - ukazala je Tanasković.
- Ministarstvo poljoprivrede tradicionalni je partner sajma i nadam se da ćemo naredne godine zajedno prezentovati ono najbolje što imaju da ponude i Italija i Srbija, ali i zajedničke poduhvate kao što je ulaganje italijanske kompanije Ferrero, sa kojom realizujemo projekat za unapređenje, modernizaciju i razvoj poljoprivrednog sektora u Srbiji i podizanja velikih zasada lešnika u regionima Srbije, koji daje odlične rezultate - naglasila je ministarka.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR