Glas Javnosti

Одборници градске општине Зворник одлучили да за седам милиона заштите обале Дрине и Сапне од поплава

Ekonomija
Autor: Глас јавности / Новости / од 27.08.2018.

Одборници градске Скупштине у Зворнику на последњој седници усвојили су одлуку по којој ће се ући у процес откупа земљишта дуж реке Дрине и речице Сапне, како би се урадила заштита обала

Одборници градске Скупштине у Зворнику на последњој седници усвојили су одлуку по којој ће се ући у процес откупа земљишта дуж реке Дрине и речице Сапне, како би се урадила заштита обала. За откуп земљишта, градска управа се кредитно задужила за 700.000 марака, а укупна вредност радова на изради обалоутврда и корита река је седам милиона марака, што ће се обезбедити из неповратних извора.

 
- Ове активности су резултат меморандума који смо потписали са Јавном установом "Воде Српске". Обавеза града је решавање имовинско-правних односа, што подразумева улажење у процес експропријације земљишта. У складу са тим, урађен је елаборат експропријације, извршено вештачење земљишта и проведене друге активности, како би се провео поступак утврђивања општег интереса на земљишту - рекао нам је Бојан Ивановић, заменик градоначелника Зворника.

Циљ је да се спречи изливање реке Дрине на потезу месних заједница Тршић и Табанци у дужини од километар и осамсто метара, и тиме спрече огромне штете које су раније наношене пољопривредном земљишту и објектима поред Дрине.

- Очекујемо да ће у последњем кварталу ове године почети радови на уређењу корита реке Сапне и обалоутврде реке Дрине у овим месним заједницама. Затим би се решавало питање каналске мреже чиме би плављење месне зајенице Економија било сведено на најмању меру. Део радова на уређењу речице Сапне је завршен, а остаје да се од моста у Церу до уливања ове реке у Дрину, буде потпуно исправљен њен ток. Ово би било трајно решење које ће онемогућити да у случају великих поплава ове реке изађу из корита и направе огромне штете - додаје Ивановић.

Глас јавности / Новости / од 27.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR