Glas Javnosti

Od modela do pilota: Šta žitelji različitih zemalja sanjaju o karijeri

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

U Srbiji, na primer, zanimanje modela je izuzetno popularno, dok u zemljama poput Velike Britanije i Španije, piloti zauzimaju prvo mesto.

Analiza izveštaja o zanimanjima iz snova širom sveta, koju je generisao Ahrefs, otkriva fascinantne trendove u preferencijama karijera zasnovane na pretraživanjima na internetu.

U Srbiji, na primer, zanimanje modela je izuzetno popularno, dok u zemljama poput Velike Britanije i Španije, piloti zauzimaju prvo mesto.

Ovaj trend ukazuje na značajnu raznolikost karijernih aspiracija koje variraju od regije do regije, a podaci iz Ahrefsa pružaju detaljne uvide u to kako se konkurentska analiza može koristiti za razumevanje tržišnih tendencija i preferencija potrošača​.

Svetski izveštaj o poslovima za 2023. godinu objavljen od strane Svetskog ekonomskog foruma dodatno istražuje kako globalni trendovi utiču na tržište rada, naglašavajući kako tehnološki napredak i promene u demografiji oblikuju buduće potrebe za veštinama i zanimanjima​​.

 
Ove analize pomažu u predviđanju budućih promena na tržištu rada i mogu biti korisne za pojedince koji traže smernice za svoje karijerne puteve.

Kombinovanjem ovih izvora, možemo dobiti bogatiji kontekst o tome kako se globalni tržišni trendovi odražavaju na karijerne izbore pojedinaca i koje veštine će biti tražene u budućnosti.

Takođe, pruža osnovu za dalje istraživanje kako obrazovne institucije i poslodavci mogu bolje pripremiti buduću radnu snagu za uspešno suočavanje sa predstojećim izazovima.



Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR