Glas Javnosti

OBNAVLJANJE ZALIHA: Direkcija za robne rezerve kupuje 150.000 tona kukuruza za 40 dinara po kilogramu

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Republička direkcija za robne rezerve kupiće 150.000 tona merkantilnog kukuruza iz roda 2022. godine po ceni od 40 dinara po kilogramu. Kako je navedeno u obaveštenju na sajtu Republičkih robnih rezervi, kupovina merkantilnog kukuruza vršiće se od fizičkih lica - nosilaca registrovanih poljoprivrednih porodičnih gazdinstava i ostalih privrednih subjekata.

Merkantilni kukuruz koji se kupuje od poljoprivrednih porodičnih gazdinstava treba da je uskladišten u silos skladištara sa kojim direkcija ima zaključen ugovor o skladištenju merkantilnog kukuruza ili u silos prodavca, u slučaju da je u pitanju kukuruz koji direkcija otkupljuje od ostalih privrednih subjekata.
- Minimalna količina merkantilnog kukuruza koja se kupuje od jednog aktivnog, registrovanog, poljoprivrednog porodičnog gazdinstva je 10 tona, dok je minimalna količina merkantilnog kukuruza koja se kupuje od ostalih privrednih subjekata je 100 tona - stoji u dokumentaciji, prenosi portal Ekapija.

Direkcija će, kako se navodi, prodavcu izvršiti plaćanje kupljenog merkantilnog kukuruza u roku od 15 dana od dana dostavljanja obavezne dokumentacije.
Prijavljivanje za prodaju merkantilnog kukuruza zainteresovana registrovana poljoprivredna gazdinstva, i ostali privredni subjekti, mogu se prijaviti elektronski, na portalu Direkcije www.rdrr.gov.rs, svakog radnog dana od 7 do 14 časova.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR