Glas Javnosti

Obaveštenje "Puteva Srbije" oduševiće mnoge: Open Balkan prelazi u veći sistem

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Sistem objedinjenje naplate putarine u regionu, „Open Balkan“, prerasta u platformu na kojoj neće biti samo moguće platiti korišćenje autiputeve

Srpski upravljač autoputevima „Putevi Srbije“ obavestili su korisnike da zajednička elektronska naplata putarine u sistemu "Open Balkan ETC" prerasta u "Toll For All" inicijativu i platformu koja, kako je navedeno, donosi novu eru mobilnosti u našem regionu.

– Nakon Severne Makedonije, gde sistem već funkcioniše, stvaramo integrisani sistem naplate putarine sa Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom, Hrvatskom i Grčkom, a radimo kako bi u budućnosti i druge zemlje postale deo ove inicijative – navedeno je u obaveštenju „Puteva Srbije“.
"Toll For All", pored naplate putarine, imaće i nove funkcionalnosti, kao što su naplata parkinga, turističkih zona i sličnih usluga, o čemu će korisnici biti blagovremeno obavešteni.


Kako je ranije najavljeno, očekuje se da 15. aprila bude uspostavljena  zajednička integrisana elektronska naplata putarine (ENP) sa Crnom Gorom, 15. maja sa Hrvatskom, a od 1. juna sa Grčkom.


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR