Glas Javnosti

Novo lice aerodroma 'Nikola Tesla' već za tri godine

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Kako prenosi magazin Konstrakšen Jurop (Construction Europe) na svom sajtu, plan za narednih 25 godina predviđa povećan kapacitet aerodroma sa sadašnjih šest miliona putnika godišnje na 15 miliona, do 2043. godine.

Generalni direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Fransoa Berizo rekao je da očekuje da će veći deo posla biti sproveden u naredne tri godine.

"To uključuje proširenje terminala, ugrađivanje pista i izgradnju dodatnih puteva za taksiste, dodatne pozicije za parkiranje aviona i novu podlogu za odmrzavanje leda, dodatna mesta za parkiranje automobila, kao i nove pristupne puteve", rekao je Berizo.

Pojedini radovi, koji su deo zajedničkog ulaganja kompanija Vansi erports i Vansi terna konstrakšn, već su u toku, uključujući radove na proširenju Terminala 2, pripremne radove na novoj pisti i radove na kapijama za autobuse na Terminalu 1.

Iz kompanije Vansi navode da će narednom fazom projekta biti obuhvaćen niz karakteristika čiji je cilj smanjenje uticaja aerodromskih operacija na životnu sredinu.

Kako se dodaje, biće instalirana nova elektrana, čime će se smanjiti potreba za teškim gorivima i emitovanje ugljen-dioksida, kao i postrojenja za prečišćavanje čvrstog otpada i otpadnih voda.

(Izvor; B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR