Glas Javnosti

NOVINE U GUGLU : Mnoge će nova promena oduševiti

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Google uvodi poboljšanja u sistem pretrage svog imejl klijenta. Najnovije ažuriranje bi trebalo da olakša pronalaženje određenog kontakta u Gmail-u zahvaljujući personalizovanim predlozima i podudaranju svrhe adrese i imena

Podudaranje svrha je Google-ova alatka za mašinsko učenje koja pomaže u pronalaženju tema koje se odnose na vašu pretragu tako što sužava rezultate na "relevantne" i pomaže korisniku da pronađe tačno ono što traži, bilo da je to određeni kontakt, adresa e-pošte ili datoteka.

Google je objasnio kako će od sada prikazivati adrese e-pošte i imena pre nego što prikazuje prezimena. Ovo će pomoći ako pretražujete po kontaktu koristeći nečije ime bez prezimena, gurajući relevantne rezultate na vrh liste.

Još jedna funkcija dolazi u obliku Gmail-ovih personalizovanih predloga, koji sortiraju pretragu prema broju interakcija sa određenom osobom. Ako tražite nečije ime ili imejl, prvo ćete videti ljude sa kojima se najviše dopisujete.

Iako se, očigledno, radi o veoma malim modifikacijama, reč je o sadržaju koji će doprineti efikasnosti celokupnog servisa. Google je nedavno trošio dosta vremena na nadogradnju aplikacija u okviru Workspace-a, uključujući redizajn Gmail-a koji je stigao u junu.

Tačan datum uvođenja funkcija još nije poznat piše Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR