Glas Javnosti

NOVE PRILIKE DO POSLA : Svetske kompanije dolaze krajem septembra

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Beograd će krajem septembra biti stecište za top menadžere multinacionalnih kompanija čiji ukupni godišnji obrt premašuje 50 milijardi evra. Kako najavljuju iz Privredne komore Srbije, 28. i 29. septembra, biće održana konferencija Interkonekt (InterConnect Executive Summit), koja će naše kompanije spojiti sa direktorima najvećih multinacionalnih kompanija.

"Konferencija će biti prilika da se naši privrednici sretnu sa menadžerima tih kompanija koji odlučuju sa kim će raditi i da dođu do novog posla. Od velikih kompanija, između ostalih, očekujemo predstavnike Celonisa, Loreala, Teradate, Zentis grupe, Ineos automotive", ističe predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Najviše kompanija dolazi iz oblasti automobilske, metaloprerađivačke industrije, ali i prehrambene i industrije nameštaja, kao i obrade stakla.

Naši i privrednici iz regiona će na biznis samitu imati i priliku da iz prve ruke čuju, od ljudi koji su u globalnom biznisu, šta se dešava u svetu, kakva su predviđanja i očekivanja za naredni period.


"Velika je stvar kada o tome može da se razgovara sa top menadžmentom velikih multinacionalnih kompanija, jer je vreme u kome živimo puno nepredvidivosti i globalnih izazova. Za naše biznismene je veoma važno da budu prisutni i da znaju šta su očekivanja na svetskom ekonomskom tržištu", dodaje Čadež.

Očekuje se da će na samitu biti i predstavnici oko 200 naših kompanija. Razgovaraće se pre svega o digitalnoj transformaciji i to u svim segmentima poslovanja, zatim robotici i upravljanju dobavljačkim lancima.

Predviđeno je da se tokom oba dana skupa paralelno sa tematskim i plenarnim delom programa održavaju i B2B razgovori piše Telegraf Biz

Samit organizuje Privredna komora Srbije i Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR