Glas Javnosti

Nove cene goriva za sledeću nedelju

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Nova maksimalna cena evrodizela će od danas na pumpama biti 209 dinara, dok će benzin koštati 178 dinara. Benzin je na pumpama do danas koštao 183 dinara, a cena dizela bila je 217 dinara.

Vlada Srbije od februara kontroliše cenegoriva, a one se usklađuju nedeljno i petkom ih objavljuje nadležno ministarstvo. Kada su prvi put zamrznute benzin je koštao 171 dinara, a dizel 179 dinara. Prošlog petka se prvi put posle dva meseca, od 23. septembra, dogodilo da su obe vrste goriva krenule u rikverc.

Vlada Srbije je inače juče produžila ograničenja za cene derivata nafte, te izvoz prirodnog gasa i evro dizela. Trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte produženo je do 31. decembra. Do kraja ove godine produženo je i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte - olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 10 odsto.

"Imajući u vidu energetsku krizu na svetskom tržištu koja i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice prirodnog gasa odlučeno je da se produži privremene zabrane izvoza i iznošenja te robe. Odluka će se primenjivati od 1. decembra i trajati mesec dana", saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vlada Srbije produžila je privremenu zabranu izvoz Evro dizela EN 590 za još sedam dana.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR