Glas Javnosti

NOVČANA POMOĆ OD 300 MILIONA DINARA: Poznato kome je NAMENJENA i do kada traje KONKURS

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ovaj projekat predstavlja nastavak zajedničkog rada Ministarstva i lokalnih samouprava.

Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja u gradovima i opštinama u Srbiji. Ukupan iznos bespovratnih sredstava za koje jedinice lokalne samouprave mogu da konkurišu je 300 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj projekat predstavlja nastavak zajedničkog rada Ministarstva i lokalnih samouprava na unapređenju energetske efikasnosti, koja je od ključnog značaja za povećanje energetske bezbednosti, energetsku tranziciju Srbije i zaštitu životne sredine.



"Za projekte unapređenja energetske efikasnosti u zgradama maksimalan iznos podsticaja je 30 miliona dinara, pri čemu u opštinama čiji je stepen razvijenosti ispod 50 odsto republičkog proseka država može finansirati i do 100 odsto vrednosti projekta, a u ostalim do 70 odsto - ističe se u saopštenju.



Dodaju da će se za unapređenje energetske efikasnosti modernizacijom sistema javnog osvetljenja finansirati do 20 odsto vrednosti projekta, a maksimalno do 4.500.000 dinara, piše 24 sedam. Rok za jedinice lokalne samouprave da pošalju prijave na javni poziv je 25. maj 2022. godine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR