Glas Javnosti

Novartis sve bogatiji, pomaže i korona

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Francuska faramaceutska kompanija "Novartis" saopštila je podatke iz prvog kvartala ove godine koji pokazuju ogroman rast prihoda koji je premašio i njihova očekivanja, a uticaj na povećanu prodaju imala je i pandemija korona virusa.

Farmaceutski gigant „Novartis“ saopštio je da je od početka godine drastično povećao zaradu. U prvom kvartalu 2020. vrednost prodaje proizvoda kompanije iznosila je 12,28 milijardi dolara, što je 11 odsto više nego u istom periodu prošle godine i više od očekivanja na tržištu.

Zarada po akciji „Novartisa“ skočila je 19 odsto međugodišnje na 0,96 dolara, a neto prihod bio je 16 odsto veći, odnosno 2,17 milijardi dolara. Operativni prihodi porasli su 22 odsto na 2,74 milijarde dolara.

Iz "Novartisa“ su istakli i da sprovode brojne napore u razvoju i istraživanju, kao i kliničkim ispitivanjima u borbi sa pandemijom kovida 19.

- Nastavljamo da isporučujemo svoje lekove i napredujemo u proizvodnji, što se odrazilo i na naš snažan učinak u prvom kvartalu. Iako postoji mnogo nesigurnosti u godini pred nama, nastavićemo da ispunjavamo svoju ulogu u prevazilaženju pandemije - rekao je izvršni direktor kompanije Vas Narasimhan.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR