Glas Javnosti

NOVA SNIŽENJA STIŽU: Nije Crni petak, ali ljudi hrle u prodavnice

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Osim Crnog petka, postoje još četiri datuma koja su počela da se "jure" u Srbiji, a jedan od njih je za nekoliko dana.

Odmor nije jedini poklon koji možete dobiti 25. decembra! Spremite Se Za Eksploziju Popusta jer Počinje Sezonsko Sniženje Zimske Kolekcije u Srbiji! Ne propustite Priliku da Zablistate sa Stilom po Atraktivnim Cenama, Akcija Traje do 10. januara!

 

Zakon o trgovini, koji je stupio na snagu 30. jula 2019. godine, postavlja jasne smernice za sezonska sniženja u Srbiji, čineći ih pravom poslasticom za potrošače. Kao i svake godine, 25. decembra označava početak sezonskog sniženja zimske kolekcije, koje traje sve do 10. januara. Ova prilika omogućava vam da pronađete fantastične proizvode po atraktivnim cenama.

Zakon takođe definiše termine za druge periode popusta tokom godine, poput 1. i 15. jula. Važno je napomenuti da popusti mogu trajati najviše 60 dana, pružajući vam dovoljno vremena da istražite ponudu i donesete pametne kupovine.

Međutim, novi zakon je uveo ograničenje od 31 dana trajanja akcijske prodaje od dana njenog početka. Ova promena ima za cilj pružanje ravnoteže između prava potrošača i interesa trgovaca.


Što se tiče termina "rasprodaja" i "sniženje", ovi pojmovi imaju jasne definicije. "Rasprodaja" se može koristiti samo u slučaju kada trgovac zatvara prodavnicu ili prestaje da se bavi određenom delatnošću. Takođe, zakon obavezuje trgovce da snize barem deo artikala tokom ovih perioda.

Ovo su ključne informacije koje potrošači trebaju znati kako bi iskoristili sve prednosti zakonski regulisanih popusta i pravilno razumeli razliku između sniženja i rasprodaje. Marko Dragić, pravni savetnik pri NOPS, ističe važnost razumevanja ovih termina kako biste bezbedno i pametno uživali u akcijskim ponudama. Srećno s kupovinom!

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR